×

Úgy tűnik, hogy nem engedélyezte a cookie-k fogadását a böngészőjében. Nem tudja telepíteni az alkalmazást, ha ez a funkció letiltott. Emellett probléma merülhet föl a kiszolgáló session.save_path beállításával is. Ha ez az eset áll fönn, és ha ezt nem tudja saját maga ellenőrizni vagy javítani, akkor forduljon tárhelyszolgáltatójához,.

[SIGPLUS_EXCEPTION_LIBRARY_IMAGE_PROCESSING] This operation expects an image processing PHP extension such as GD, ImageMagick or Gmagick to be enabled in the PHP configuration, please consult your server administrator.

Szente Károly sok éve rendszeresen készít fotókat a város szinte valamennyi rendezvényén, fotógyűjteményét saját weboldalán lehet megtekinteni: http://www.hg8jg.hu/hg8jg/index.php 


2020. augusztus 20-ai rendezvényre készült "Csorvási pogácsák találkozása 2017-2020" összeállítás


2018 Uzoni látogatás

Egy évvel ezelőtt a több, mint húsz éves testvértelepülési kapcsolat megerősítése történt meg nemcsak írásban. Az idei meghívásnak eleget téve nyolc főből álló delegáció vett részt Romániában, Erdélyben május végén. Uzon város és a hozzá tartozó szomszédos települések testvértelepülései - a magyarországi Nagykáta és Tolna – is képviseltette magát.
Így ebben az évben is még erősebbre fűzhettük a tesvéri kapcsolatok mellett az unokatestvéri kapcsolatokat az utóbbi két magyarországi várossal.
Az uzoni községi napok keretén belül ünnepi képviselő testületi ülésen vettünk részt, melyen a négy polgármester számot adott az elmúlt egy évről. Tapasztalatcsere után a vendég városok képviselői átadták a településeikre legjellemzőbb ajándékaikat. Baráth Lajos polgármester és Dohányos András alpolgármester a Csorváson őshonos volgamenti héricset ábrázoló képet ajándékozta Uzonnak.
A vasárnapi istentisztelet után a négy polgármester közösen avatta fel azt az emléktáblát, melyet azon a telken helyeztek el, ahol Gábor Áron holttestét 1849. július 2-án egy éjszakára elrejtettek az ellenség elől. Városunk képviselői megkoszorúzták az emléktáblát. Az ünnepségen felcsendült a magyar és a székely himnusz.
A gasztronómia sem maradhatott el e három napos rendezvényen. Láthattuk, hogyan készítik és sütik meg a 12 méteres óriás kürtős kalácsot. Főzőversenyen Baráth Lajos polgármesterünk zsűritagként vett részt.

Vereskáné S.V.

{gallery}galeria1/UZON2018{/gallery}

2018 Diószegi látogatás

Hagyomány, hogy Csorvás is meghívást kap szlovákiai testvértelepülésétől az év folyamán többször is. A két város kapcsolattartásában az önkormányzat mellett civil szervezetek is jeleskednek. Képviselik városunkat a kolbásztöltő versenyen, citera találkozón, barátságos öregfiúk football meccsen. A Diószegi Kulturális Napokat Szabó Antal Diószeg polgármestere és Baráth Lajos Csorvás polgármestere közösen nyitották meg. A Szlovák Önkormányzat 4 fős főzőcsapata - Hugyik Mihályné, Szél Kálmán, Szél Kálmánné, Balla Andrásné/ 5. helyezést ért el csülök-zúza pörköltjével. A Legjobb diós kalács címért 28 sütni szerető háziasszony szállt versenybe. Hugyik Mihályné pávaszemje 9.-ik, Vereskáné Salla Valéria olimpia szeletje 10-ik helyezést ért el. A csorvási Érdekvédelmi Nyugdíjas Klub és a diószegi Senior Klub jó kapcsolatából adódóan a delegáció tagjai a helyi nyugdíjas szervezet vendégszeretetét élvezhették néhány órára. Este a könnyűzenei programokon kellemesen múlathatták együtt az időt. Diószegtől néhány kilóméterre Felsőnyéken vett részt Hajnal Zoltán fogathajtó versenyen ezen a hétvégén. Csorvásiak is szurkolhattak neki és fogatának.

Vereskáné S.V.

{gallery}galeria1/DIOSZEG2018{/gallery}

 

 

Vissza felülre