infoblokk erfa also

Csorvás város külterületi helyi közutjainak fejlesztése

A projekt keretében megvalósul a 065 és a 09 hrsz-ú főgyűjtőút, a 062 és 070 hrsz-ú gyűjtőút, valamint a 011/46 hrsz-ú földút felújítása. A fejlesztéssel érintett teljes útszakasz hossza: 7236,83 méter. Ezen belül megépül egy 992,49 m hosszú aszfalt burkolatú új útszakasz, megvalósul 3230,24 méter korábban is aszfaltozott út javítása és újra aszfaltozása, emellett 2974,1 m hosszan földút stabilizálására is sor kerül. Az útalapok elkészültével csökken a környezetterhelés és mintegy 4 km-en javul a közlekedés minősége, ezzel a közlekedők komfortérzete, mely társadalmi elégedettséget is eredményez.

A tervezett fejlesztés társadalmi és gazdasági előnyökkel is jár. A településen gazdálkodó mezőgazdasági termelők számára a hozam maximalizálása érdekében fontos a gazdasági folyamatok optimális időben történő elvégzése, melyhez alapkövetelmény a földterületükre történő kijutás. Eredményes gazdálkodás esetén a város helyi iparűzési adó bevétele is növekszik. A felújított útszakaszok a települések közötti közlekedési kapcsolatot biztosítják. A 09 hrsz-ú új út aszfalt borításával könnyen megközelíthető lesz a Forrás tó, mely a szabadidő aktív eltöltésére és kikapcsolódásra biztosít lehetőséget a város lakói és a településre látogatók számára. Több mint 4 km-rel bővül az aszfaltúton biztosított kerékpározás lehetősége. Kerékpárral kényelmesen elérhetővé válik a helyi védettségű Károly majori magtár, a Rudolf majori Kastély, a teniszpálya, valamint a szabadidő központ a horgásztóval. Ezzel jelentősen nőhet a helyi értékek megismerése utáni vágy, az idelátogatók kedélyállapotának javulása erősíti az élhetőbb település élményét. A kerékpáros kirándulók az utak minőségjavulásának köszönhetően hasonló életérzésben részesülnek

A szakmai tartalom "az értéket a pénzért" elv figyelembevételével került meghatározásra.

 • A projekt azonosító száma: VP6-7.2.1.1-21 (3313646206)
 • A kedvezményezett neve: Csorvás Város Önkormányzata
 • A projekt teljes költsége: 314 498 266.-HUF
 • A projekt elszámolható összköltsége: 310 378 695.-HUF
 • A támogatás összege: 294 859 757.- HUF
 • A támogatás aránya a projektben: 95 %
 • A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2023.09.30

Az elnyert támogatás finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történik.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

   

Befejeződött Csorvás város külterületi helyi közutjainak fejlesztése

A projekt keretében megvalósult a 065 és a 09 hrsz-ú főgyűjtőút, a 062 és 070 hrsz-ú gyűjtőút, valamint a 011/46 hrsz-ú földút felújítása, amely az alábbi munkákat jelenti: megvalósult egy 992,49 m hosszú aszfalt burkolatú új útszakasz, 3230,24 méter korábban is aszfaltozott út javítása és újra aszfaltozása, valamint 2974,1 m hosszan földút stabilizálása. Így az útalapok elkészültével csökkenhet a környezetterhelés és mintegy 4 km-en javul a közlekedés minősége, ezzel a közlekedők komfortérzete, mely társadalmi elégedettséget is eredményez.

Az elkészült fejlesztés társadalmi és gazdasági előnyökkel is jár. A településen gazdálkodó mezőgazdasági termelők számára fontos a gazdasági folyamatok optimális időben történő elvégzése, melyhez alapkövetelmény a földterületükre történő kijutás. Eredményes gazdálkodás esetén a város helyi iparűzési adó bevétele is növekszik. A felújított útszakaszok a települések közötti közlekedési kapcsolatot biztosítják. A 09 hrsz-ú új út aszfalt borításával könnyen megközelíthető lett a Forrás tó, mely a szabadidő aktív eltöltésére és kikapcsolódásra biztosít lehetőséget a város lakói és a településre látogatók számára. Több mint 4 km-rel bővült az aszfaltúton biztosított kerékpározás lehetősége. Kerékpárral kényelmesen elérhetővé vált a helyi védettségű Károly majori magtár, a Rudolf majori Kastély, a teniszpálya, valamint a szabadidő központ a horgásztóval. Ezzel jelentősen nő a helyi értékek megismerése utáni vágy, az idelátogatók kedélyállapotának javulása erősíti az élhetőbb település élményét. A kerékpáros kirándulók az utak minőségjavulásának köszönhetően hasonló életérzésben részesülnek.

A szakmai tartalom "az értéket a pénzért" elv figyelembevételével került meghatározásra és megvalósításra.

A kedvezményezett neve: Csorvás Város Önkormányzata

 • projekt kódszáma: VP6-7.2.1.1-21
 • projekt címe: Csorvás város külterületi helyi közútjainak fejlesztése
 • projekt azonosítószáma: 3313646206
 • projekt teljes költsége: 311 697 865.-HUF
 • projekt elszámolható összköltsége: 310 361 707.-HUF
 • támogatás összege: 294 843 617.- HUF
 • támogatás aránya a projektben: 95 %
 • projekt megvalósításának dátuma: 2024.03.31

Az elnyert támogatás finanszírozása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történik.

Vissza felülre