infoblokk erfa also

Projekt címe: Közterület karbantartó eszközök beszerzése

Projekt azonosítója: 3087783510

Projekt rövid összefoglalója: Csorvás város Orosháza és Békéscsaba között, a 47. számú főút mentén helyezkedik el, jelentős zöldfelülettel, parkokkal, fás-ligetes utcákkal rendelkezik, nem csak a városközpont, de a teljes település. Ezen területek gondozottsága, látványa mind az itt élők, mind a vendégként vagy átutazóként városunkban megfordulók számára kellemes benyomást tesz. Azonban ennek a fenntartása az élőmunkán kívül megfelelő eszközöket, gépeket is igényel, melyek segítségével a munka gyorsan és hatékonyan végezhető. Csorvás Város Önkormányzata rendelkezik ugyan eszközparkkal, de azok jelentős része öreg, elavult, szervízigényes, üzemeltetése és használata nem minden esetben gazdaságos. Ezen eszközök pótlása illetve cseréje történhet meg jelen támogatás elnyerésével.

A Projekt műszaki-szakmai tartalmának, eredményeinek, hatásainak, indokoltságának részletes bemutatása: A kistelepülések - így Csorvás - népességmegtartó erejének és népességnövelő képességének erősítése elengedhetetlen. A fiatalok helyben maradása érdekében fontos az is, hogy az itt élők igényesek legyenek az őket körülvevő környezetre, mert ez nagyban befolyásolja a lakosság életminőségét. Az itt élő emberek igyekeznek környezetüket rendezetten tartani, mindannyiunk örömére. Ezen felül kiemelendő, hogy Csorvás jó földrajzi fekvéssel rendelkező kisváros (Békés megye két jelentős városa, Orosháza és Békéscsaba között helyezkedik el), ezért is fontos a jó benyomás, hiszen a kellemes összkép megtartása az ide látogatók, átutazók egy igényes környezetbe szívesebben térnek vissza. esetleg telepednek le. Ennek megvalósításában segíthet a Kormány ezen programja, melynek révén az önkormányzat az alapvető közfeladatok ellátása céljából a belterületi közterület fenntartását biztosító új eszközöket szerezheti be. Ezekkel az eszközökkel, gépekkel gyorsabb, pontosabb, szakszerűbb munkavégzés érhető el, ami hozzájárul a belterületi közterületek megfelelő karbantartásához, közparkok, járdák, járda melletti zöldterületek, emlékhelyek fenntartásához és gondozásához. A beszerzendő eszközök a következők (árajánlatok mellékletként csatolva a jelen kérelemhez): 1 db Everun ER416 derékcsuklós rakodó adapterekkel, 1 db Kaideli AGF 180 zúzóadapter, 1 db Makita PLM5113N2 benzinmotoros önjáró fűnyíró, 1 db Makita EB7660TH lombfúvó, 1 db Makita EA5000P45E benzinmotoros láncfűrész, 1 db Makita DUH751RTE akkus sövényvágó.

A tervezett fejlesztés összhangban van az MFP jelen pályázati kiírásában foglaltakkal, a fejlesztés eredményeként beszerzendő eszközök száma: 6 db, mely eszközökkel a munka gyorsan és hatékonyan végezhető, gazdaságosan. az Everun derékcsuklós rakodó piros rendszámra vizsgáztatva és forgalomba helyezve kerül beszerzésre (árajánlat szerint). A beszerzendő eszközök kapcsán fontos kihangsúlyozni, hogy amennyiben más település igényli a segítségnyújtást géphasználatra, azt megegyezés szerint természetesen segíti Csorvás Város Önkormányzata, mint ahogy korábban is adott már önkormányzatunk gépet, eszközt, berendezést más önkormányzat számára használatba. A projekt indokoltsága, célja, tartalma, valamint viszonya más korábbi és tervezett települési fejlesztésekkel, továbbá a Helyi Esélyegyenloségi Programmal is össhangban van. A projekt keretében meghozott gazdaságossági, hatékonysági intézkedések, ezek társadalmi hatása, fenntarthatósága is indokolja a megvalósítást. A projekt fizikai befejezését a gépek, eszközök átadás-átvétele, üzembe helyezése jelenti. A projekthez kapcsolódó három éven át tartó fenntartási kötelezettséget Csorvás Város Önkormányzata kötelezoen vállalja az elszámolás elfogadását követoen.

Projekt teljes elszámolható költsége (Ft): 13 904 341,00 (Támogatói Okirat alapján)

Projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2020.12.14.

Vissza felülre